sportas godine 2019

Sanja Lotspaich i Enrico Marotti najuspješniji opatijski sportaši 

Najboljom sportašicom Grada Opatije za 2019. godinu proglašena je Sanja Lotspaich  iz Športskog ribolovnog kluba Ičići, a najuspješnijim sportašem jedriličar na dasci Enrico Marotti iz Društva sportova na moru Volosko, dok su strijelkinje SK DVD-a Opatija i momčad Kluba odbojke na pijesku Opatija najbolje seniorske ekipe.

Nagrade najboljim sportašima, sportskim kolektivima i sportskim djelatnicima uručene su laureatima  na svečanosti u sportskoj dvorani Marino Cvetković u prisutnosti predsjednika Sportskog saveza grada Opatije Dragutina Galine, gradonačelnika Ive Dujmića, zamjenika gradonačelnika Emila Priskića i Vere Aničić, predsjednika Gradskog vijeća Fernanda Kirigina, predsjednika Zajednice sportova PGŽ-a Veljka Karabajića, glavnog tajnika Zajednice sportova PGŽ-a Darka Ivoševića, tajnika Sportskog saveza Grada Rijeke Slaviše Bradića, predstavnika Zajednice sportova općine Lovran Ivice Škeca, pomoćnika glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora i voditelja Ureda za programe lokalnog sporta Siniše Krajača, više stručne suradnice za sport PGŽ-a Suzane Badurine te dječjeg gradonačelnika Vite Juričića.

Prikazan je kratki film o najuspješnijim opatijskim sportašima, a u glazbenom dijelu nastupila je popularna pjevačica Martina Majerle koju je na gitari pratio Mario Šimunović. Program je vodio Neno Pavinčić.

Predsjednik SSGO-a Dragutin Galina pozdravio je prisutne sportaše, trenere, sportske djelatnike, roditelje i uzvanike i čestitao laureatima na uspjesima te im zahvalio što promoviraju naš grad u državi i u svijetu.

- Ova svečanost na kojoj se proglašavaju najbolji sportaši, treneri i sportski djelatnici prilika je da širu javnost upoznamo s radom Sportskog saveza grada Opatije u kojem djeluju 34 članice koje kroz široku lepezu sportova okupljaju preko 1.100 registriranih sportaša, od kojih čak 750 djece od najmlađih uzrasta, pa do kadeta i juniora. Oni su u 2019. godini osvojili na stotine odličja na svim razinama natjecanja od županijskih do međunarodnih i promovirali naš grad diljem zemlje i inozemstva. Ovo večerašnje tradicionalno okupljanje ima za cilj da se podsjetimo na sve sportske događaje i uspjehe u protekloj godini te da potaknemo na dodatni rad sve one koji večeras neće biti nagrađeni, ali i one koji će biti nagrađeni kako bi postizali još bolje rezultate u godini koja je pred nama, kazao je Galina te istaknuo kako je odgovarajuća infrastruktura osnovni preduvjet za vrhunske sportske rezultate i izrazio nadu da će Opatija uskoro dobiti i nogometno igralište te sportski bazen.

Čestitke nagrađenim sportašima uputio je i gradonačelnik Ivo Dujmić koji je istaknuo kako Grad prati rad sportskih klubova i njihovih članova.

-  Vodimo računa da našim sportašima osiguramo što bolje uvjete te izgradimo odgovarajuću infrastrukturu bez koje nema sportskih uspjeha. Iz proračuna financiramo vaše potrebe kako biste imali što bolje uvjete za rad i treninge. Opatija ima puno vrhunskih sportaša koji su najbolji promotori našeg grada, kazao je Dujmić te zaželio puno sportskih uspjeha i dobrih rezultata. 

Predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin prisjetio se realizacije ideje o gradnji sportske dvorane prije desetak godina te njene izgradnje 2013. godine.

- Sportska dvorana pravo je mjesto za odgoj mladih ljudi koji su naša budućnost. Svaka sportska infrastruktura ima svoj smisao i za nju se treba boriti i pronaći novac bez političkih prepirki. Nadam se da će tako biti i kod gradnje bazena i nogometnog stadiona, istaknuo je Kirigin.

Ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina - predsjednica, Kristina Tubić, Mario Šikić, Igor Puž, Dragutin Galina, Višnja Hrmić i Fernando Kirigin izabrao je ovogodišnje šampione – najuspješnije sportaše i sportske djelatnike Grada Opatije u 2019. godini.

Najuspješniji sportaš Grada Opatije Enrico Marotti član je Društva sportova na moru Volosko i najuspješniji hrvatski jedriličar i višestruko najbolji opatijski sportaš, dobitnik je najviše državne sportske  nagrade Franjo Bučar, u 2019. godini osvojio je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u jedrenju na dasci disciplina slalom i 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske disciplina foil., 7. mjesto na IFCA svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, 4. mjesto na Professional windsurfing cupu New Caledonija i 9. mjesto na Professional windsurfing touru za 2019. godinu. U njegovo je ime priznanje preuzela majka Lora.

Najuspješnija sportašica Sanja Lotspaich iz Športskog ribolovnog kluba Ičići na 27. Svjetskom prvenstvu u udičarenju s obale za žene koje je održano u Langebaanu u Južnoj Africi osvojila je 12. mjesto pojedinačno i 3. mjesto ekipno te se okitila svjetskom broncom.

Najuspješnija seniorska ekipa u 2019. godini je momčad Kluba odbojke na pijesku Opatija u sastavu Filip Silić, Nikša dell'Orco, Ivan Đorđević, Marko Plavšić, Aleksandar Gavrilov, Marko Ličina, Marko Grgurić i  Davor Bogdanović koja je zaslužila titulu prvaka Hrvatske uvjerljivo osvojivši državno prvenstvo u kategoriji seniora za 2019. godinu bez i jednog poraza ostvarivši pobjede u svih 16 mečeva. Nagradu za najuspješniju opatijsku žensku seniorsku ekipu osvojile su članice Streljačkog kluba DVD Opatija u sastavu Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanac, Suzana Lunder, Lucia Novak i Kristina Brozović Šokčević, a koje su izborile 1. mjesto ekipno Lige Hrvatske serijska zračna puška te 2. mjesto ekipno na Prvenstvu Hrvatske SZP – nacionalni program.

Nagradu za najuspješnijeg juniora dobio je Roko Stipanović iz Yacht cluba Croatia Opatija, najbolja juniorka je Gala Zukić iz Speed badminton kluba Pešekani, dok je nagrada za najuspješniju žensku juniorsku ekipu dodijeljena Streljačkom klubu DVD-a Opatija u sastavu Natali Voskion, Ana Kukuruzović, Matea Kršanac i Iva Kukuruzović. Najuspješniji sportaš kadet u protekloj godini bio je Mauro Štiglić  iz Automobilističkog kluba Opatija motorspor), a najuspješnija kadetkinja Iva Kukuruzović iz Streljačkog kluba DVD Opatija. Titula najuspješnije muške kadetske ekipe išla je u ruke Automobilističkom klubu Opatija motorsport u sastavu Mauro Štiglić, Leo Radovanić i Vito Ćoza, dok je najuspješnija ženska kadetske ekipa ona Kluba odbojke na pijesku Opatija u sastavu Andrea Koraca, Mia Volarić, Sara Bušljeta, Andra Šahinović, Ema Barać i Franka Lukežić.

Posebna priznanja za postizanje vrhunskih sportskih rezultata dobili su Dora Biondić (Teniski klub Opatija), Kornelija Hunčak (Teniski klub Opatija), Saša Bitterman (Automobilistički klub Opatija motorsport) te seniorska ekipa Nogometnog kluba Opatije u sastavu Baltazar Bogolin, Luka Cvetković, Luka Čanković, Roko Čulina, Mateo Furijan, Kristijan Glavaš, Vanja Iveša, Marijan Jukičić, Ivan Kovačević, Mario Kurilić, Danijel Lazić, Ivan Lucić, Vanja Malinić, Matija Matulja, Antonio Pejanović, Ivan Ravlić, Josip Rudan, Toni Rudan Mateo Bertoša, Niko Vlatković i Marko Bjelanović.

Nagradu za najuspješnijeg trenera dobio je Juraj Divjakinja iz Yacht Club Croatia Opatija, dok je  posebno priznanje Ocjenjivačkog suda Sportskog saveza grada Opatije dodijeljeno Zoranu Bogolinu iz Nogometnog kluba Opatija.

Nagrađeni su i perspektivni sportaši – Ema Mihalić (Rukometni klub Liburnija Opatija), Dominik Kolak(Vaterpolo klub Opatija 1981), Leon Buršić (Karate klub Opatija), Vita Erceg (Jedriličarski klub Opatija), Josipa Grčević (Odbojkaški klub Opatija) i Kristijan Kurti (Nogometni klub Opatija).

sportas godine 2019 sportas godine 2019 sportas godine 2019 sportas godine 2019 sportas godine 2019 sportas godine 2019 sportas godine 2019 sportas godine 2019 sportas godine 2019

sportas godine 2019

Podijelite objavu