karate PH do 14 godina

Karate klub Opatija: Tri bronce na PH do 14 godina

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste do 14 godina  u borbama pojedinačno u Prelogu kraj Čakovca. Na istom je sudjelovalo 716 natjecatelja iz 74 kluba. Boje Karate kluba Opatija branili su:  Ela Redžić, Nika Hlanuda, Ivan Ujčić i Karlo Jukičić. Osvojena su 3 brončana odličja. Dojmove s PH rekao nam je prvi čovjek Karate kluba Opatija Dragutin Galina

Rezultat je i bolji od onog što sam očekivao. Realno je bilo očekivati odličje od Ele koja je već iskusna natjecateljica, dok su ostali borci još uvijek "neiskusni".

Bez medalje je ostala samo Nika kojoj je to bio drugi nastup u borbama. Odradila je jako dobro i samo jedna mala greška zbog iskustva ju je koštala pobjede. Ona je radila ktg učenica 11 godina -50 kg.

Karlo je radio ktg učenika 11 godina +51 kg i osvojio broncu. Pokazao veliku borbenost i u toku borbe je prelazio u vodstvo nekoliko puta, ali zbog iskustva nije se najbolje snašao i nije uspio to vodstvo zadržati do kraja borbe.

Ivan je radio ktg ml. kadeta 12 godina -53 kg i osvojio broncu. Poveo je na početku polufinalne borbe ali kasnije je malo kiksao također zbog nedostatka iskustva. Jako je malo nedostajalo za ulazak u finale.

Ela je nastupila u ktg ml. kadetkinja 12 godina -53 kg i osvojila brončano odličje. Ona je mogla i bolje, ali nije imala sreće u ždrijebu. Naime ona se s još jednom najboljom curom našla u istoj skupini te kategorije od koje je izgubila u polufinalu i kasnije pobijedila u repasažnoj borbi za 3. mjesto.

Mogu reći da sam jako zadovoljan s nastupom naših natjecatelja, jer je ostvaren rezultat iznad očekivanja. Konkurencija je bila veća nego ikad do sada što se vidi iz gornjih brojki sudionika na ovom prvenstvu - izvjestio je Galina.

Podijelite objavu